Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Цалети
Цалети

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч. ч. жълто царевично брашно
1 ч. ч. универсално брашно
1/3 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
125 гр. безсолно масло
1 ч. ч. сочно сушено френско грозде
1 едро яйце
1 жълтък
1 ч. л. кора от лимон
1 ч. л. ванилов екстракт
Покрийте плоска тава с пергаментна хартия. В купа сложете царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки. Добавете френското грозде. Разбийте жълтъка, яйцето, лимоновата кора и ванилията в малка купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на руло. Леко натиснете рулото, за да се сплеска. Сложете ги в предварително приготвената тава. Печете ги 12-15 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете рулата на бискоти и ги запечете още 10 минути. Оставете ги да се охладят.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Цалети
От форум:
От друг сайт: