Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Цалети
Цалети

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч. ч. жълто царевично брашно
1 ч. ч. универсално брашно
1/3 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
125 гр. безсолно масло
1 ч. ч. сочно сушено френско грозде
1 едро яйце
1 жълтък
1 ч. л. кора от лимон
1 ч. л. ванилов екстракт
Покрийте плоска тава с пергаментна хартия. В купа сложете царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки. Добавете френското грозде. Разбийте жълтъка, яйцето, лимоновата кора и ванилията в малка купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на руло. Леко натиснете рулото, за да се сплеска. Сложете ги в предварително приготвената тава. Печете ги 12-15 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете рулата на бискоти и ги запечете още 10 минути. Оставете ги да се охладят.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Цалети
От форум:
От друг сайт: