Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Цалети

Цалети

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч. ч. жълто царевично брашно
1 ч. ч. универсално брашно
1/3 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
125 гр. безсолно масло
1 ч. ч. сочно сушено френско грозде
1 едро яйце
1 жълтък
1 ч. л. кора от лимон
1 ч. л. ванилов екстракт

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Цалети

Покрийте плоска тава с пергаментна хартия. В купа сложете царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки. Добавете френското грозде. Разбийте жълтъка, яйцето, лимоновата кора и ванилията в малка купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на руло. Леко натиснете рулото, за да се сплеска. Сложете ги в предварително приготвената тава. Печете ги 12-15 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете рулата на бискоти и ги запечете още 10 минути. Оставете ги да се охладят.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Цалети


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама