www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Април 2016

Цалети

Необходими продукти
1 ч. ч. жълто царевично брашно
1 ч. ч. универсално брашно
1/3 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
125 гр. безсолно масло
1 ч. ч. сочно сушено френско грозде
1 едро яйце
1 жълтък
1 ч. л. кора от лимон
1 ч. л. ванилов екстракт

Покрийте плоска тава с пергаментна хартия. В купа сложете царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки. Добавете френското грозде. Разбийте жълтъка, яйцето, лимоновата кора и ванилията в малка купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на руло. Леко натиснете рулото, за да се сплеска. Сложете ги в предварително приготвената тава. Печете ги 12-15 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете рулата на бискоти и ги запечете още 10 минути. Оставете ги да се охладят.