Публикувана от Марияна Желева на 13 Април 2016
Необходими продукти 1 ч. ч. жълто царевично брашно 1 ч. ч. универсално брашно 1/3 ч. ч. захар 1 ч. л. бакпулвер 1/4 ч. л. сол 125 гр. безсолно масло 1 ч. ч. сочно сушено френско грозде 1 едро яйце 1 жълтък 1 ч. л. кора от лимон 1 ч. л. ванилов екстракт | |
Покрийте плоска тава с пергаментна хартия. В купа сложете царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги. Добавете маслото и го втрийте в сухите съставки. Добавете френското грозде. Разбийте жълтъка, яйцето, лимоновата кора и ванилията в малка купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнена повърхност и го омесете. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на руло. Леко натиснете рулото, за да се сплеска. Сложете ги в предварително приготвената тава. Печете ги 12-15 минути. Оставете ги да се охладят. Нарежете рулата на бискоти и ги запечете още 10 минути. Оставете ги да се охладят. |