Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г. бяло брашно тип 650
200 г. лимецово брашно
40 мл. олио
300 мл. вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1/2 бр. мая кубче
олио за намазване на купата и тестото

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Стопляме много малко водата. В 200 мл. вода слагаме 3 с.л брашно, 1 ч.л захар и маята. Разбъркваме всичко с лъжица. Покриваме с кърпа. Оставяме да се разтвори и да се активира маята. В останалото брашно слагаме лимецовото брашно и правим дупка по средата. Вътре слагаме останалите 100 мл. вода, солта и олиото. После слагаме активиралата се мая вътре. Замесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко. Като е готова топката тесто го прехвърляме в намазана с олио купа, завъртаме го отвсякъде да се омазни и го покриваме с кърпа на топло да втаса за 40 мин. докато се надигне. Бухва много и става меко. Подходящо за направа на хляб.


Продукти: брашно, лимец, олио, вода, сол, захар, мая

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Хляб с лимец и зехтин

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тесто за хляб от лимец и бяло брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама