Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г. бяло брашно тип 650
200 г. лимецово брашно
40 мл. олио
300 мл. вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1/2 бр. мая кубче
олио за намазване на купата и тестото

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

Стопляме много малко водата. В 200 мл. вода слагаме 3 с.л брашно, 1 ч.л захар и маята. Разбъркваме всичко с лъжица. Покриваме с кърпа. Оставяме да се разтвори и да се активира маята. В останалото брашно слагаме лимецовото брашно и правим дупка по средата. Вътре слагаме останалите 100 мл. вода, солта и олиото. После слагаме активиралата се мая вътре. Замесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко. Като е готова топката тесто го прехвърляме в намазана с олио купа, завъртаме го отвсякъде да се омазни и го покриваме с кърпа на топло да втаса за 40 мин. докато се надигне. Бухва много и става меко. Подходящо за направа на хляб.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тесто за хляб от лимец и бяло брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама