Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тесто за хляб от лимец и бяло брашно
Тесто за хляб от лимец и бяло брашно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г. бяло брашно тип 650
200 г. лимецово брашно
40 мл. олио
300 мл. вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1/2 бр. мая кубче
олио за намазване на купата и тестото
Стопляме много малко водата. В 200 мл. вода слагаме 3 с.л брашно, 1 ч.л захар и маята. Разбъркваме всичко с лъжица. Покриваме с кърпа. Оставяме да се разтвори и да се активира маята. В останалото брашно слагаме лимецовото брашно и правим дупка по средата. Вътре слагаме останалите 100 мл. вода, солта и олиото. После слагаме активиралата се мая вътре. Замесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко. Като е готова топката тесто го прехвърляме в намазана с олио купа, завъртаме го отвсякъде да се омазни и го покриваме с кърпа на топло да втаса за 40 мин. докато се надигне. Бухва много и става меко. Подходящо за направа на хляб.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тесто за хляб от лимец и бяло брашно
От форум:
От друг сайт: