Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Солени закуски с извара и белтък

Солени закуски с извара и белтък

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл прясно мляко
½ кубче мая
50 мл вода
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
3 ч. ч. брашно
1 жълтък + 1 с.л олио
1 яйце
240 г. извара
1 белтък
1 с. л. кисело мляко
 ½ ч. л. сол
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Солени закуски с извара и белтък

Пресяваме брашното със сито в дълбока купа. Стопляме прясното мляко в микровълнова, не много и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно и разбъркваме с лъжица. Оставяме настрана да шупне, като го покриваме с кърпа. В брашното правим кладенче. Слагаме вътре маята с прясното мляко. Вътре слагаме и солта, олиото и водата. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Тестото трябва да е пухкаво и меко. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. На друго яйце отделяме жълтъка от белтъка. Слагаме ги в отделни купички. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските. Белтъкът го разбиваме с телена бъркалка продължително, докато стане гъста смес. При него слагаме ½ ч.л сол, 1 с.л кисело мляко и изварата. После разбъркваме сместа, с нея ще пълним закуските. Оставяме тестото да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа. В случая аз го сложих и в топла стая.

Като втаса омесената топка я делим на десет равни части. Оформяме от всяка част топка. Разточваме всяка топка на правоъгълник. В началото по ширина слагаме от плънката и навиваме. За да са по-красиви можем да нарежем 1/2 от вече разточения правоъгълник на ленти, слагаме от сместа в цялата част и след това да ги навиваме. Подреждаме закуските в тава, покрита с хартия за печене. Втасват още 20 мин., покрити с кърпа. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио. Поръсваме със сусам. Аз ги поръсих със смес от семена /Ръсеница пише на пакетчето/. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Стават вкусни, меки и бухнали.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Солени закуски с извара и белтък


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама