Начало » Предястия » Рецепти за Салати » рецепта Снежна салата

Снежна салата

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 кофички кисело мляко с висока масленост
1 буркан кисели краставички
сол
олио
100 г краве сирене
1 бр кисело морковче
маслини без костилки - черни и зелени
червена пиперка печена и белена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Снежна салата

Киселото мляко леко посоляваме и слагаме да се прецеди от вечерта в тензух или голяма цедка в хладилник. Прецеденото мляко сипваме в купа. Като разбъркваме непрекъснато, наливаме олио, количество на вкус. Може да сложим и пасирен или сух чесън, който предпочита аромата на чесън. В отделна чинийка, нарязваме ситно 3-4 кисели краставички. Нарязаните на парченца краставички отцеждаме от сока колкото можем, като притискаме с ръце. Отцедените краставички, прибавяме към млякото и разбъркваме. В отделен съд настъргваме сиренето и смесваме с много малко кисело мляко ( 1-2 ч.л.) или колкото е необходимо, да омекне и от него оформяме различни по размери топчета за снежните човечета. От топчетата правим снежни човечета. Топчетата лесно прилепват едно върху друго и НЕ слагаме клечки, да не се нараним при консумацията им. Шалчетата са от червени печени пиперки, очи и копчета от маслини и шапки от половини зелени маслини. Правим и елхички, като нареждаме нарязани краставички върху клечици, но така, че да може да се вижда, че има клечици, за да може да се махат и да се внимава при консумацията им. Правим звездички от морковчето. Сервираме млечните салати в чинийки със снежни човечета и елхички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Снежна салата


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама