Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Слепени меденки

Слепени меденки

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за меденките:
4 яйца
2 ч.ч. пудра захар
6 с.л. мед
2 к.л. сода
2 пак. канела
2 ч.ч. олио
брашно за меко тесто

за пълнежа:
200 гр. масло
10 с.л. захар
2 ч.ч. смлени орехи
издълбаното от меденките
2 ч.ч. прясно мляко

за украса - по желание:
кокосови стърготини, шоколад и т.н.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Слепени меденки

От всички продукти за меденките се прави меко тесто. Правят се еднакви по размер топчета и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Докато са още топли се издълбава вътрешността на меденките с нож. Издълбаното от тях се смесва с маслото, захарта, смлените орехи и млякото. Плънката се бърка до получаването на еднородна смес. С готовата плънка се слепват по две от меденките. Украсяват се по желание. Готовите меденки престояват 1 ден, докато омекнат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар27 Ноември 2015
Elisaveta Hadzielenu
Имам въпрос: "Брашно не слагаме ли в меденките?" Моля да ми отговорите на email. Благодаря.



Ако желаете, може да сложите линк към Слепени меденки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди