www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 02 Януари 2015

Слепени меденки

Необходими продукти
за меденките:
4 яйца
2 ч.ч. пудра захар
6 с.л. мед
2 к.л. сода
2 пак. канела
2 ч.ч. олио
брашно за меко тесто

за пълнежа:
200 гр. масло
10 с.л. захар
2 ч.ч. смлени орехи
издълбаното от меденките
2 ч.ч. прясно мляко

за украса - по желание:
кокосови стърготини, шоколад и т.н.

От всички продукти за меденките се прави меко тесто. Правят се еднакви по размер топчета и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Докато са още топли се издълбава вътрешността на меденките с нож. Издълбаното от тях се смесва с маслото, захарта, смлените орехи и млякото. Плънката се бърка до получаването на еднородна смес. С готовата плънка се слепват по две от меденките. Украсяват се по желание. Готовите меденки престояват 1 ден, докато омекнат.