Публикувана от Диана Димитрова на 02 Януари 2015
![]() | Необходими продукти за меденките: 4 яйца 2 ч.ч. пудра захар 6 с.л. мед 2 к.л. сода 2 пак. канела 2 ч.ч. олио брашно за меко тесто за пълнежа: 200 гр. масло 10 с.л. захар 2 ч.ч. смлени орехи издълбаното от меденките 2 ч.ч. прясно мляко за украса - по желание: кокосови стърготини, шоколад и т.н. |
От всички продукти за меденките се прави меко тесто. Правят се еднакви по размер топчета и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна. Докато са още топли се издълбава вътрешността на меденките с нож. Издълбаното от тях се смесва с маслото, захарта, смлените орехи и млякото. Плънката се бърка до получаването на еднородна смес. С готовата плънка се слепват по две от меденките. Украсяват се по желание. Готовите меденки престояват 1 ден, докато омекнат. |