Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки `Охлювчета`
Сладки `Охлювчета`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
1 чаена чаша кисело мляко
1 пакетче амонячна сода, угасена в 1 чаена лъжичка оцет
1 кафена лъжичка сода бикарбонат
6 супени лъжици захар
3 жълтъка
1 чаена чаша свинска мас или краве масло
1 ванилия
брашно за меко тесто
за крема:
3 белтъка
1 щипка сол
1 чаена чаша захар на кристали
1 чаена чаша смлени орехи
1 чаена лъжичка канела
За тестото: От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на 5 топки.
За крема: Белтъците и солта се разбиват с миксер, като по малко се добавя захарта до получаването на твърд сняг. Смлените орехи и канелата се добавят на няколко пъти, като се разбърква внимателно с дървена лъжица или силиконова шпатула, за да не се разводни сместа.
Взема се топка от тестото и се разточва тънко, във формата на правоъгълник. Намазва се с 1/5-та от крема. Навива се руло откъм дългата страна. Нарязва се на парчета с дебелина около 1,5 см. Охлювчетата се подреждат легнали в тава, покрита с хартия, на разстояние едно от друго, защото увеличават обема си при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна - 160 градуса, до порозовяване. Изваждат се от тавата топли и се поръсват с пудра захар.
** В рецептата не е дадено точното количество брашно. Ако сложите повечко, сладките стават малко по-твърди, но не загубват формата си при печенето. Аз оставям тестото по-меко, защото така те се топят в устата, по-пръхкави са и според мен, по-вкусни.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ммммм...много апетитни изглеждат :)
Ще ги изпробвам задължително, изглеждат фантастично :)
Ако желаете, може да сложите линк към Сладки `Охлювчета`
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова