Публикувана от Виолета Матева на 12 Февруари 2015
![]() | Необходими продукти 1 пакет суха мая 200 мл топло прясно мляко 5 с.л. захар щипка сол 2 яйца и 1 жълтък за намазване 650 г брашно 100 г течен шоколад |
Маята се натрошава в половината прясно мляко с 1 с л захар и се оставя да шупне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Разделя се втасалото тесто на 20 топчета. Всяко се разточва на елипса, намазваме с течен шоколад и навиваме на руло. Двата края се събират и притискат да не изтича шоколада. Срязва се през средата и обръщаме нагоре да се оформи сърце. Нареждат се в намаслена тава и намазваме с разбития жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути. Вкусно и красиво за празника ! |