Начало » Десерти » Рецепти за Пудинги » рецепта Любимият ми шоколадов мус

Любимият ми шоколадов мус

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г натурален шоколад (шоколадов кувертюр)
200 г течна сметана (препоръчително е да не е растителна)
4 яйца
30 г захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Любимият ми шоколадов мус

1. Шоколадът се натрошава и се вари в съд на водна баня. След като се разтопи, се разбърква и се изстудява малко, като съдът се слага в студена вода.

2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват, добавят се към разтопения шоколад, докато сместа се хомогенизира.

3. Сметаната се разибва и се прибавя към шоколадовата смес.

4. Накрая се разбиват и белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес, като се бърка бавно.

5. Мусът се изсипва в подходящи чаши или купички, украсява се по желание и се слага за не по-малко от 4 часа в хладилник.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Ех, че вкусно! :)



Ако желаете, може да сложите линк към Любимият ми шоколадов мус


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама