www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 08 Декември 2011

Любимият ми шоколадов мус

Необходими продукти
200 г натурален шоколад (шоколадов кувертюр)
200 г течна сметана (препоръчително е да не е растителна)
4 яйца
30 г захар

1. Шоколадът се натрошава и се вари в съд на водна баня. След като се разтопи, се разбърква и се изстудява малко, като съдът се слага в студена вода.

2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват, добавят се към разтопения шоколад, докато сместа се хомогенизира.

3. Сметаната се разибва и се прибавя към шоколадовата смес.

4. Накрая се разбиват и белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес, като се бърка бавно.

5. Мусът се изсипва в подходящи чаши или купички, украсява се по желание и се слага за не по-малко от 4 часа в хладилник.