Публикувана от Теодора Николова на 08 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 200 г натурален шоколад (шоколадов кувертюр) 200 г течна сметана (препоръчително е да не е растителна) 4 яйца 30 г захар |
1. Шоколадът се натрошава и се вари в съд на водна баня. След като се разтопи, се разбърква и се изстудява малко, като съдът се слага в студена вода. 2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбъркват, добавят се към разтопения шоколад, докато сместа се хомогенизира. 3. Сметаната се разибва и се прибавя към шоколадовата смес. 4. Накрая се разбиват и белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към шоколадовата смес, като се бърка бавно. 5. Мусът се изсипва в подходящи чаши или купички, украсява се по желание и се слага за не по-малко от 4 часа в хладилник. |