Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Селски пърленки
Селски пърленки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 гр. мая
350 мл топла вода
5 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.ч. пресято бяло брашно
3 ч.ч. пресято пълнозърнесто брашно тип Грахам 3
скилидки чесън
шарена сол
3 с.л. масло
олио - за намазване на тигана
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. В пресятото брашно направете кладенче, в което добавете останалата вода, 5 с.л. олио, сол и водата с мая. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 20 минути.
От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен тиган с няколко капки олио.
Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Селски пърленки
От форум:
От друг сайт: