Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Селски пърленки
Селски пърленки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 гр. мая
350 мл топла вода
5 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.ч. пресято бяло брашно
3 ч.ч. пресято пълнозърнесто брашно тип Грахам 3
скилидки чесън
шарена сол
3 с.л. масло
олио - за намазване на тигана
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. В пресятото брашно направете кладенче, в което добавете останалата вода, 5 с.л. олио, сол и водата с мая. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 20 минути.
От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен тиган с няколко капки олио.
Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Селски пърленки
От форум:
От друг сайт: