Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Селски пърленки

Селски пърленки

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 гр. мая
350 мл топла вода
5 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.ч. пресято бяло брашно
3 ч.ч. пресято пълнозърнесто брашно тип Грахам 3
скилидки чесън
шарена сол
3 с.л. масло
олио - за намазване на тигана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Селски пърленки

Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. В пресятото брашно направете кладенче, в което добавете останалата вода, 5 с.л. олио, сол и водата с мая. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 20 минути.

От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен тиган с няколко капки олио.

Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Селски пърленки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама