Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Селски пърленки
Селски пърленки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 гр. мая
350 мл топла вода
5 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.ч. пресято бяло брашно
3 ч.ч. пресято пълнозърнесто брашно тип Грахам 3
скилидки чесън
шарена сол
3 с.л. масло
олио - за намазване на тигана
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. В пресятото брашно направете кладенче, в което добавете останалата вода, 5 с.л. олио, сол и водата с мая. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за около 20 минути.
От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен тиган с няколко капки олио.
Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Селски пърленки
От форум:
От друг сайт: