Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Розови френски макарони

Розови френски макарони

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

145 г бадемово брашно
145 г пудра захар
3-4 белтъка (80 г)
110 г фина кристална захар
30 мл вода
розова сладкарска боя

за масления крем:

50 г захар
1 белтък, от голямо яйце
150 г меко масло
ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Розови френски макарони

Пудрата захар се пресява, за да се разбият бучките. Бадемовото брашно (бадеми на прах) и пудрата захар се смесват в кухненски робот и се разбиват докато се смесят хубаво. Към бадемите със захарта се добавят 40 грама от белтъците (необходимо е белтъците да се измерят прецизно с електронна везна). Всичко се разбърква докато се образува паста. Добавя се сладкарска боя. Количеството и зависи от вида на боята.

Приготвя се италианския меренг. В малка тенджерка се смесват кристалната захар и водата. Разбъркват се на умерен огън докато захарта се разтопи и сиропът започне да ври. Щом заври бъркането се преустановява и сиропът се готви, докато достигне температура 120°C (измерва се със специален термометър).

През това време останалите 40 грама белтъци се разбиват с миксер докато побелеят и увеличат обема си. Към тях при непрекъснато разбиване с миксера на тънка струйка се добавя врелия сироп. Белтъците се разбиват на бърза скорост докато се сгъстят и станат лъскави. След това се разбиват известно време на по-ниска скорост докато сместа започне да се охлажда.

Към оцветената бадемова паста на 3 пъти се добавя италианския меренг, като разбъркването става с шпатула. Сместа не бива да се разбива прекалено дълго, тъй като мазнината от бадемите ще започне да се отделя и това ще се отрази на надигането на макароните във фурната, както и би направило повърхността им да изглежда мазна.

Сместа се изсипва в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник, но може и с кесийка, на която се изрязва дупка. От сместа се правят кръгове (на разстояние един от друг) с диаметър 3,5 – 4 см в тава върху хартия за печене.

След като се шприцоват макароните, тавата се потупва отдолу или се тръска в плота за да излезе излишният въздух от макароните и за да се заравнят.

Макароните се оставят настрана, за да хванат коричка за 10 до 40 минути в зависимост от влажността на въздуха в помещението. Обикновено 20-30 минути са достатъчни, но може да се провери дали са хванали коричка на повърхността, като периодично се проверяват с пръст и при леко докосване с върха на пръста, повърхността на макароните не трябва да лепне.

Фурната се загрява на 170°C. Тавата с макароните се слага на средно ниво на фурната. Вратата на фурната се оставя съвсем леко отворена, за да не се събира влага в нея.

Макароните се пекат 15 минути. Ако са твърди на допир и лесно се отделят от хартията, значи са готови. Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.

Приготвяне на крема

В купа на водна баня се смесват белтъка и захарта. Разбиват се леко с телена бъркалка, докато захарта се разтопи и при триене на сместа между два пръста не се усещат гранули. Прехвърля се в чиста и суха купа, като се внимава да не попадне вода от парите на водната баня. Разбива се с миксер на бързи обороти докато сместа увеличи обема си и се сгъсти. Оборотите се намалят и сместа продължава да се разбива докато се охлади и достигне стайна температура. Ароматизира се с ванилия. Тогава към нея при непрекъснато разбиване се добавя маслото на 3-4 пъти (то също трябва да е на стайна температура, за да не се пресече крема). Разбиването продължава докато сместа се сгъсти още и стане еднородна и пухкава.

За по-прецизно нанасяне, кремът се поставя в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник.

Взима се една макаронена бисквитка. Върху обратната на лицевата страна се шприцова малко количество от крема. Покрива се с втора макаронена бисквитка.


Продукти: бадемово брашно, пудра захар, яйца, захар, сладкарска боя, краве масло, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти, Френска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Розови френски макарони


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама