Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Рисувано руло Снежинки

Рисувано руло Снежинки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пастата за рисуване:
30 г масло
20 г брашно
20 г какао
30 г пудра захар
1 белтък

за блата:
4 яйца
1 к ч захар
1 к ч брашно
1 ч л бакпулвер

за крема:
100 мл течна сметана
1 с л захар
50 г течен шоколад
1 банан, нарязан на ситно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рисувано руло Снежинки

Първо се приготвя пастата за рисуване. Разбиват се разтопеното масло, захарта, какаото, брашното и леко разбития белтък на гладка смес. Оставя се да стегне в хладилник.

Върху лист хартия за печене с големината на тавата, в която ще печем се рисуват с молив снежинки. С пош или с торбичка с отрязано връхче и пълна с пастата се рисува върху листа, после се оставя във фризера за 20 минути да стегне рисунката.

Приготвя се блата от разбитите яйца със захарта, брашното и бакпулвера. Кексовата смес сипваме върху рисунката. Печем в загрята фурна 15-18 мин до суха клечка. Изважда се и се обръща върху влажна кухненска кърпа, отлепва се хартията от печенето и се навива на руло, като се внимава рисунката да е от външната страна. После приготвяме крема от разбитата сметана с течен шоколад и захарта и накрая добавяме нарязан банан на ситно. Отново се навива на руло и се оставя да попие Весели празници и да ви е сладко !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Януари 2014
Илияна Димова
Много хубава идея ! Благодаря много !



Ако желаете, може да сложите линк към Рисувано руло Снежинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама