Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пълнен хляб
Пълнен хляб

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
1/2 кубче мая
1 с.л захар
2 ч.л сол
300 мл топло мляко
3 с.л олио
3 с.л квасена сметана
около 500-600г брашно
за плънката:
200г пушено свинско месо (слайс)
100г спанак
5 сварени яйца
100-150г кашкавал
От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се за 30-40 минути да втаса. Разточва се на правоъгълна кора и в средата се нарежда пушеното месо (слайс), сварените яйца, отгоре се поставят накъсаните листа спанак и накрая се настъргва обилно кашкавала. Краищата на кората се нарязват на ленти и се загъват последователно над плънката. Поставя се в намаслена тава, маже се с разбит с малко прясно мляко жълтък. Поръсва се със сусам и се пече на 180-200 градуса до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнен хляб
От форум:
От друг сайт: