Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Празнични меденки

Празнични меденки

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. смес от индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела, карамфил (продават се готови миксове подправки за меденки)
3 ч.ч. брашно (може и малко повече)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Празнични меденки

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме разтопения мед, олиото и разбъркваме. Предварително пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течната смес. Омесваме средно меко тесто, като при необходимост, за да оформим хубави меденки, добавяме повече от посоченото брашно.

Оформяме с помощта на формички и нареждаме върху кухненска хартия. Печем ги в силно загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди.

След като леко се охладят и стегнат ги изваждаме от тавата. За да започнем да ги украсяваме обаче, трябва да са напълно изстинали. Взимайте боичките, пуснете въображението си на макс и украсявайте смело. За украсата използвах цветни кокосови стръготини, перлички, цветя за украса на сладкиши и бадемово брашно. Самата боя след нанасяне е гъста и лепкава и другите неща се задържат около нея. Боите, които аз използвах стегнаха за няколко часа, след което без проблем меденките можеха да се съхраняват, дори подредени една върху друга.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Станаха много вкусни но им добавих 3 с.л какао вместо сместа микс която е опомената в рецептата.



Ако желаете, може да сложите линк към Празнични меденки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди