Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Празнични меденки
Празнични меденки
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. смес от индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела, карамфил (продават се готови миксове подправки за меденки)
3 ч.ч. брашно (може и малко повече)
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме разтопения мед, олиото и разбъркваме. Предварително пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течната смес. Омесваме средно меко тесто, като при необходимост, за да оформим хубави меденки, добавяме повече от посоченото брашно.
Оформяме с помощта на формички и нареждаме върху кухненска хартия. Печем ги в силно загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди.
След като леко се охладят и стегнат ги изваждаме от тавата. За да започнем да ги украсяваме обаче, трябва да са напълно изстинали. Взимайте боичките, пуснете въображението си на макс и украсявайте смело. За украсата използвах цветни кокосови стръготини, перлички, цветя за украса на сладкиши и бадемово брашно. Самата боя след нанасяне е гъста и лепкава и другите неща се задържат около нея. Боите, които аз използвах стегнаха за няколко часа, след което без проблем меденките можеха да се съхраняват, дори подредени една върху друга.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Празнични меденки
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева