Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки с кашкавалена извара

Питки с кашкавалена извара

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г кисело мляко
2 яйца
1 ч.л сол
1 ч.л сода бикарбонат
700 г брашно
1 ч.л захар
1 ½ ч.ч кашкавалена извара

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питки с кашкавалена извара

В 1 кофичка кисело мляко слагаме 1 ч.л сода бикарбонат и разбъркваме. Оставяме я да се активира и да почне да се надига. Пресяваме брашното в голяма тава. За питките ни трябва към 700 г. брашно и още малко за замесване. Разбиваме 2 яйца в купа. Вътре слагаме захарта и солта. После прибавяме млякото със содата и разбъркваме. Слагаме последно кашкавалената извара. С шепа слагаме от брашното и разбъркваме, не го изсипваме наведнъж. Пак слагаме брашно и така докато вече не можем да разбъркваме с лъжица. Посипваме с малко брашно мястото където ще месим и прехвърляме тестото. Замесваме меко и пухкаво тесто. Трябва като го натиснем да се връща. Оставяме да си почине готовото тесто към 15 мин. Делим го на 4 и разточваме на пласт. Режем питките с нож на ромбове или правоъгълници. Наливаме олио в тиган и го оставяме на се нагрее на котлона. Пържим ги в горещо олио в тиган. Обръщаме ги от двете страни. Ядем ги горещи. Стават сладко солени на вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питки с кашкавалена извара


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама