Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки с кашкавалена извара
Питки с кашкавалена извара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В 1 кофичка кисело мляко слагаме 1 ч.л сода бикарбонат и разбъркваме. Оставяме я да се активира и да почне да се надига. Пресяваме брашното в голяма тава. За питките ни трябва към 700 г. брашно и още малко за замесване. Разбиваме 2 яйца в купа. Вътре слагаме захарта и солта. После прибавяме млякото със содата и разбъркваме. Слагаме последно кашкавалената извара. С шепа слагаме от брашното и разбъркваме, не го изсипваме наведнъж. Пак слагаме брашно и така докато вече не можем да разбъркваме с лъжица. Посипваме с малко брашно мястото където ще месим и прехвърляме тестото. Замесваме меко и пухкаво тесто. Трябва като го натиснем да се връща. Оставяме да си почине готовото тесто към 15 мин. Делим го на 4 и разточваме на пласт. Режем питките с нож на ромбове или правоъгълници. Наливаме олио в тиган и го оставяме на се нагрее на котлона. Пържим ги в горещо олио в тиган. Обръщаме ги от двете страни. Ядем ги горещи. Стават сладко солени на вкус.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки с кашкавалена извара
От форум:
От друг сайт: