Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки с кашкавалена извара
Питки с кашкавалена извара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В 1 кофичка кисело мляко слагаме 1 ч.л сода бикарбонат и разбъркваме. Оставяме я да се активира и да почне да се надига. Пресяваме брашното в голяма тава. За питките ни трябва към 700 г. брашно и още малко за замесване. Разбиваме 2 яйца в купа. Вътре слагаме захарта и солта. После прибавяме млякото със содата и разбъркваме. Слагаме последно кашкавалената извара. С шепа слагаме от брашното и разбъркваме, не го изсипваме наведнъж. Пак слагаме брашно и така докато вече не можем да разбъркваме с лъжица. Посипваме с малко брашно мястото където ще месим и прехвърляме тестото. Замесваме меко и пухкаво тесто. Трябва като го натиснем да се връща. Оставяме да си почине готовото тесто към 15 мин. Делим го на 4 и разточваме на пласт. Режем питките с нож на ромбове или правоъгълници. Наливаме олио в тиган и го оставяме на се нагрее на котлона. Пържим ги в горещо олио в тиган. Обръщаме ги от двете страни. Ядем ги горещи. Стават сладко солени на вкус.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки с кашкавалена извара
От форум:
От друг сайт: