Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки с кайма

Питки с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг.брашно
250 мл. вода
200 мл. прясно мляко
2 - 3 с. л. олио
2 ч. л сол
10 гр. мая
1 с. л. захар
1 яйце
250 гр. кайма
1 глава лук
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питки с кайма

Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява. След това започва да се прибавя по малко от него, като се меси. Полученото тесто се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.

От готовото тесто се правят питки, в които се слага плънка, която се приготвя по следния начин - лукът, нарязан на ситно се запържва с каймата и се добавят подправките. Питките се пържат в сгорещено олио.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питки с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама