Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питки с кайма
Питки с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг.брашно
250 мл. вода
200 мл. прясно мляко
2 - 3 с. л. олио
2 ч. л сол
10 гр. мая
1 с. л. захар
1 яйце
250 гр. кайма
1 глава лук
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица
Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява. След това започва да се прибавя по малко от него, като се меси. Полученото тесто се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.
От готовото тесто се правят питки, в които се слага плънка, която се приготвя по следния начин - лукът, нарязан на ситно се запържва с каймата и се добавят подправките. Питките се пържат в сгорещено олио.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки с кайма
От форум:
От друг сайт: