Начало » Украса » Рецепти за Украса от плодове и зеленчуци » рецепта Папагал от ананас

Папагал от ананас

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ананас
1 морков
2 бр. зърна черен пипер
клечки за зъби

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Папагал от ананас

Листата на ананаса се подрязват с ножица, за да се оформи опашка. Ананасът се срязва наполовина напречно. Частта, към която са листата се остъргва с нож, така че да се оформи главата. Другата част се издълбава, като с нож се отрязва и изважда вътрешността, която се нарязва на кубчета и отново се връща в получената "купичка". От моркова се изрязва човката на папагала, която се прикрепва с клечка за зъби към главата. За очи се поставят зърната черен пипер. За крака се забождат клечки за зъби, с които папагалът се прикрепва към купичката.

Вижте и видео как се прави този папагал.

За гарниране при сервиране в чинията можете да поставите и други плодове.



Още рецепти за Украса от плодове и зеленчуци

Рецепта за Розички от шунка и зелени чушки Розички от шунка и зелени чушки

Рецепта за Плодова елха Плодова елха

Рецепта за Ошав Ошав

Рецепта за Цветя от репички Цветя от репички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Папагал от ананас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама