Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Палачинки от лимец с червен хайвер
Палачинки от лимец с червен хайвер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. масло
2 яйца
1/3 кутийка червен хайвер от сьомга
4 с.л. заквасена сметана
1 с.л. сирене
1 ч.л. лимонов сок
Пресяваме брашното от лимец с голяма цедка. Разбиваме 2 яйца с тел и ги прибавяме вътре. Добавяме 1/2 ч.ч вода и 1 ч.ч прясно мляко. Разбъркваме сместа за палачинките. Слагаме тигана на котлона и загряваме. Намазваме го с малко от маслото. Изливаме 1 черпак от сместа. Изпичаме палачинката от двете страни. Пак намазваме тигана и така изпичаме всички палачинки от лимец. В отделна купа смесваме 1/3 кутийка от червен хайвер, 1 с.л сирене и 4 с.л заквасена сметана. Слагаме и 1 ч.л сок от изцеден лимон. Разбъркваме сместа. Това ще ни е пълнежа. Намазваме палачинките със сместа и навиваме. Рецептата за палачинките е от кулинарен сайт за новака в кухнята, пълнежът за паланиките - от руски кулинарен сайт.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Палачинки от лимец с червен хайвер
От форум:
От друг сайт: