Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пай Мортийс

Пай Мортийс

Разпечатай

от готварската книга на Момчил Попов

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. тесто (в моя случай готово тесто за пица от магазина)
1 голяма зелена чушка
1 люта чушка
2 големи глави лук
200 мл. вода
500 гр. кайма
2 яйца
доматено пюре
олио на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 щипки босилек
2 щипки чубрица
1 щипка мащерка
2 щипки черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пай Мортийс

Лукът и чушката се нарязват на едри ленти и се задушават с каймата докато омекнат и започнат леко да загарят. След това се добавя водата и няколко лъжици доматено пюре, целта е да се получи гъст сос. Добавят се червения пипер, босилека, чубрицата, мащерката, солта и черния пипер и се разбърква всичко още десетина минути на слаб огън. Ако консистенцията много се сгъсти може да се добави в малко вода.

Нарязвате на шайби лютата чушка, за да я наредите както си прецените по сместа, която ще изсипете в кошничката от тесто. Аз лично предпочитам половината да е люта, другата да не е, затова и разпределям чушката само по едната половина.

За тестото: Разделяте тестото на 2 части, като едната ще ползвате за капак, с който да покриете всичко в тавата - тази част трябва да е по-малката. С другата част ще оформите кошничка, както описвам по-долу. Тавата се намазва с олио и малко брашно, оформя се кошничка от тесто по формата на самата тава. Постарайте се така да разпределите тестото, че да ви остане малко повечко по краищата. Сместа се изсипва в кошничката, която сте направили. След това с останалата част от тестото (това, което сте запазили за капак) покривате и с тази част, която се постарахте да оставите в повече по краищата, затваряте пая. Накрая печете във фурната, като в последните няколко минути изкарвате и намазвате с жълтъците от двете яйца (хахах как звучи само). Имайте в предвид, че при мен много бързо се сготви, а тогава бях с някаква скапана печка, затова гледайте да не го прегорите.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Харесва ми!!!
интересно ...



Ако желаете, може да сложите линк към Пай Мортийс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди