Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пай Мортийс

Пай Мортийс

Разпечатай

от готварската книга на Момчил Попов

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. тесто (в моя случай готово тесто за пица от магазина)
1 голяма зелена чушка
1 люта чушка
2 големи глави лук
200 мл. вода
500 гр. кайма
2 яйца
доматено пюре
олио на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 щипки босилек
2 щипки чубрица
1 щипка мащерка
2 щипки черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пай Мортийс

Лукът и чушката се нарязват на едри ленти и се задушават с каймата докато омекнат и започнат леко да загарят. След това се добавя водата и няколко лъжици доматено пюре, целта е да се получи гъст сос. Добавят се червения пипер, босилека, чубрицата, мащерката, солта и черния пипер и се разбърква всичко още десетина минути на слаб огън. Ако консистенцията много се сгъсти може да се добави в малко вода.

Нарязвате на шайби лютата чушка, за да я наредите както си прецените по сместа, която ще изсипете в кошничката от тесто. Аз лично предпочитам половината да е люта, другата да не е, затова и разпределям чушката само по едната половина.

За тестото: Разделяте тестото на 2 части, като едната ще ползвате за капак, с който да покриете всичко в тавата - тази част трябва да е по-малката. С другата част ще оформите кошничка, както описвам по-долу. Тавата се намазва с олио и малко брашно, оформя се кошничка от тесто по формата на самата тава. Постарайте се така да разпределите тестото, че да ви остане малко повечко по краищата. Сместа се изсипва в кошничката, която сте направили. След това с останалата част от тестото (това, което сте запазили за капак) покривате и с тази част, която се постарахте да оставите в повече по краищата, затваряте пая. Накрая печете във фурната, като в последните няколко минути изкарвате и намазвате с жълтъците от двете яйца (хахах как звучи само). Имайте в предвид, че при мен много бързо се сготви, а тогава бях с някаква скапана печка, затова гледайте да не го прегорите.


Продукти: тесто, чушки, люти чушки, лук, вода, кайма, яйца, доматено пюре, олио, червен пипер, босилек, чубрица, мащерка, черен пипер, сол

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Харесва ми!!!
интересно ...



Ако желаете, може да сложите линк към Пай Мортийс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама