Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Мраморно руло

Мраморно руло

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г брашно
6 с. л. захар
20 г свежа мая
1 яйце
50 г разтопено масло
щипка сол
350 мл прясно мляко

за плънката:
150 г течен шоколад
3 с л масло

1 к. ч. сладко от сини сливи или друго по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мраморно руло

Замесваме тесто от продуктите. Оставяме да втаса 30 минути.

Приготвя се плънката от разтопено масло и разтопен течен шоколад на водна баня като се разбърква.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 1 см. Намазва се с плънката и се прегъва през средата на две. Получената кора се доразточва още малко и се нарязва на ивици от по 2 см. Всяка се усуква като мартеница и се нареждат в тава с хартия една до друга. Оставя се още 20 мин да почине и се пече в загрята фурна 180 градуса около 15-18 мин. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия, намазваме със сладко и навиваме на руло. Пристягаме със свежо фолио, като краищата са без фолио, за да може да диша. Когато изстине се нарязва на парчета. Да ви е сладко ! Рулото е разкошно !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар27 Януари 2014
Виолета Матева
Благодаря, радвам се, че ви хареса
Аватар11 Декември 2013
Диана Димитрова
Много вкусно изглежда! Добавих го към любими и някой ден ще го направя!



Ако желаете, може да сложите линк към Мраморно руло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама