Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с шипков мармалад

Меденки с шипков мармалад

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша мед
2/3 ч. чаша олио
2 ч.лъжички канела
1 ч.лъжичка сода бикарбонат
1 бакпулвер
2.с.л оцет
3 ч.чаши брашно (може и малко повече)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Меденки с шипков мармалад

Смесваме всички продукти, като брашното пресяваме предварително със содата, бакпулвера и канелата. Омесваме средно меко тесто.

За да станат подходящи за слепване меденките трябва да бъдат с еднаква форма, а за да станат меки и топящи се в устата трябва да са малко по дебели от стандартните коледни меденки тип бисквитки, които се изряват с формички. За да постигнем този ефект оформяме руло от тестото и отрязваме парчета с еднаква дебелина. Всяко парче оформяме на топка (голяма колкото орех), която с длан притискаме. Поставяме така оформените меденки в тава, застелена с хартия за печене на голямо разстояние, защото меденките доста увеличават обема си и имат опастност да залепнат една за друга. Печем ги в силно загрята фурна за около 7-8 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди.

Още топли слепяме меденките по две с помощта на шипков мармалад. Оставяме ги да изстинат в затворен съд и по възможност да престоят 3-4 дни. Резултатът е настина топящи се в устата меденки. Ако искате да са хрупкави, може да не ги слепяте или да омесите малко по-твърдо тесто, от което да изрежете формички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар30 Януари 2012
Нина Райчева
Изглеждат страшно вкусни. Трябва скоро да ги пробвам.
Аватар27 Януари 2012
Анелия Терзиева
Да, почти еднакви стават, а и когато не се режат с чашка или формичка, а се оформят така стават по-дебелички, което пък им помага да поомекнат след това.
Аватар17 Януари 2012
Илияна Димова
Много са апетитни! Много хубава идея за постигане на еднакви по големина сладки! Не бях се сетила първо да оформям тестото на руло и така да правя еднакви сладките!



Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с шипков мармалад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама