Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с шипков мармалад

Меденки с шипков мармалад

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша мед
2/3 ч. чаша олио
2 ч.лъжички канела
1 ч.лъжичка сода бикарбонат
1 бакпулвер
2.с.л оцет
3 ч.чаши брашно (може и малко повече)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Меденки с шипков мармалад

Смесваме всички продукти, като брашното пресяваме предварително със содата, бакпулвера и канелата. Омесваме средно меко тесто.

За да станат подходящи за слепване меденките трябва да бъдат с еднаква форма, а за да станат меки и топящи се в устата трябва да са малко по дебели от стандартните коледни меденки тип бисквитки, които се изряват с формички. За да постигнем този ефект оформяме руло от тестото и отрязваме парчета с еднаква дебелина. Всяко парче оформяме на топка (голяма колкото орех), която с длан притискаме. Поставяме така оформените меденки в тава, застелена с хартия за печене на голямо разстояние, защото меденките доста увеличават обема си и имат опастност да залепнат една за друга. Печем ги в силно загрята фурна за около 7-8 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди.

Още топли слепяме меденките по две с помощта на шипков мармалад. Оставяме ги да изстинат в затворен съд и по възможност да престоят 3-4 дни. Резултатът е настина топящи се в устата меденки. Ако искате да са хрупкави, може да не ги слепяте или да омесите малко по-твърдо тесто, от което да изрежете формички.


Продукти: яйца, захар, мед, олио, канела, сода бикарбонат, бакпулвер, оцет, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар30 Януари 2012
Нина Райчева
Изглеждат страшно вкусни. Трябва скоро да ги пробвам.
Аватар27 Януари 2012
Анелия Терзиева
Да, почти еднакви стават, а и когато не се режат с чашка или формичка, а се оформят така стават по-дебелички, което пък им помага да поомекнат след това.
Аватар17 Януари 2012
Илияна Димова
Много са апетитни! Много хубава идея за постигане на еднакви по големина сладки! Не бях се сетила първо да оформям тестото на руло и така да правя еднакви сладките!



Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с шипков мармалад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама