Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с джинджифил и канела

Меденки с джинджифил и канела

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1 пакетче масло от 125 г пакетче
1 к.ч. течен мед
3 с.л. захар кристална
1 к.л. сода за хляб
2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
настъргана кора от 1 лимон
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Меденки с джинджифил и канела

В тенджера на котлона слагаме маслото, захарта и меда, да се разтопят и смесят. Отстраняваме от котлона и когато сместа се охлади, прибавяме яйцето. Ръсваме подправките, канела, джинджифил и сода за хляб. Слагаме и настъргана кора от лимон. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто, което да е меко, не лепнещо. Слагаме тестото в найлонова торбичка за 1 час в хладилника. Готовото тесто разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме формички, сладки меденки. Подреждаме в тава върху хартия за печене. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност, приблизително 8 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с джинджифил и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама