Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Меденки с джинджифил и канела
Меденки с джинджифил и канела
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 яйце
1 пакетче масло от 125 г пакетче
1 к.ч. течен мед
3 с.л. захар кристална
1 к.л. сода за хляб
2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
настъргана кора от 1 лимон
брашно
В тенджера на котлона слагаме маслото, захарта и меда, да се разтопят и смесят. Отстраняваме от котлона и когато сместа се охлади, прибавяме яйцето. Ръсваме подправките, канела, джинджифил и сода за хляб. Слагаме и настъргана кора от лимон. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто, което да е меко, не лепнещо. Слагаме тестото в найлонова торбичка за 1 час в хладилника. Готовото тесто разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме формички, сладки меденки. Подреждаме в тава върху хартия за печене. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност, приблизително 8 минути.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Меденки с джинджифил и канела
От форум:
От друг сайт: