www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 09 Януари 2018

Меденки с джинджифил и канела

Необходими продукти
1 яйце
1 пакетче масло от 125 г пакетче
1 к.ч. течен мед
3 с.л. захар кристална
1 к.л. сода за хляб
2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
настъргана кора от 1 лимон
брашно

В тенджера на котлона слагаме маслото, захарта и меда, да се разтопят и смесят. Отстраняваме от котлона и когато сместа се охлади, прибавяме яйцето. Ръсваме подправките, канела, джинджифил и сода за хляб. Слагаме и настъргана кора от лимон. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто, което да е меко, не лепнещо. Слагаме тестото в найлонова торбичка за 1 час в хладилника. Готовото тесто разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме формички, сладки меденки. Подреждаме в тава върху хартия за печене. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност, приблизително 8 минути.