Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Медени Коледни сладки

Медени Коледни сладки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
1 с.л. джинджифил
1/2 ч.л. смлян карамфил
настъргана кора от портокал (лимон)
1/4 ч.л. сол
1 яйце
90 г краве масло
150 гр. кафява захар
1/2 ч.ч. мед

Глазура:
100 г. кулинарен шоколад
кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Медени Коледни сладки

Размекнатото краве масло се разбива с кафявата захар с миксер до пухкав крем. Прибавят се яйцето, 1 с.л. вода, медът, канелата, джинджифила, карамфила, солта и портокаловите корички. Всичко се разбива и постепенно се добавя брашното. Полученото тесто се слага в хладилник за поне 2 часа, увито в найлон.

След като се извади от хладилника се оставя за 10 минути да се отпусне. Разточва се на пласт с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в тава, постлана с домакинска хартия при загрята на 180 С фурна 10-15 минути, докато порозовеят съвсем леко по краищата. Ако се препекат стават много твърди.

Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и с него се намазват сладките. Поръсват се с кокосови стърготини, за да изглеждат снежни. Добре е да се съхраняват в затворена кутия.

Тестото е същото като за приготвянето на Медена Коледна къщичка



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар26 Декември 2011
Надя Недева
вкусно ;)



Ако желаете, може да сложите линк към Медени Коледни сладки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди