www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Декември 2011

Медени Коледни сладки

Необходими продукти
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
1 с.л. джинджифил
1/2 ч.л. смлян карамфил
настъргана кора от портокал (лимон)
1/4 ч.л. сол
1 яйце
90 г краве масло
150 гр. кафява захар
1/2 ч.ч. мед

Глазура:
100 г. кулинарен шоколад
кокосови стърготини

Размекнатото краве масло се разбива с кафявата захар с миксер до пухкав крем. Прибавят се яйцето, 1 с.л. вода, медът, канелата, джинджифила, карамфила, солта и портокаловите корички. Всичко се разбива и постепенно се добавя брашното. Полученото тесто се слага в хладилник за поне 2 часа, увито в найлон.

След като се извади от хладилника се оставя за 10 минути да се отпусне. Разточва се на пласт с дебелина около 5 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в тава, постлана с домакинска хартия при загрята на 180 С фурна 10-15 минути, докато порозовеят съвсем леко по краищата. Ако се препекат стават много твърди.

Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и с него се намазват сладките. Поръсват се с кокосови стърготини, за да изглеждат снежни. Добре е да се съхраняват в затворена кутия.

Тестото е същото като за приготвянето на Медена Коледна къщичка