Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Локумки

Локумки

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас
1 равна ч.л.сода бикарбонат
около 400 г брашно
1 1/2 кутийки локум
орехи (по желание)
пудра захар за поръсване
ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Локумки

Оставяме маста за известно време на стайна температура, докато омекне. Загасяваме содата в киселото мляко, прибавяме пресятото брашното и маста и замесваме меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете.

Откъсваме малка топка от тестото и я разточваме на тънък лист. Нарязваме листа на малки триъгълници (основата им да е около 4-5 см). В основата на всеки триъгълник поставяме парченце локум и завиваме под формата на кифличка. Подреждаме локумките в тава (не е нужно да я намазняваме), на разстояние една от друга. Печем до порозовяване в предварително загрята до 170-180 гр. фурна.

Изваждаме готовите локумки от тавата, докато са още топли и ги поръсваме с пудрата захар, към която сме ароматизирали с малко ванилия на прах. Топлите локумки поемат повече пудра захар от леко охладените и съответно стават доста по-сладки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Локумки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама