Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Локумки с бяло вино
Локумки с бяло вино
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 ч.ч. брашно
1 ванилия
пакетче локум - 200 г
100 г пудра захар за поръсване
Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно. Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Локумът се нарязва на малки хапки. От тестото се правят малки топчета, във всяко се слага по парченце локум и се затваря така, че локумът да не се вижда.
Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Локумки с бяло вино
От форум:
От друг сайт: