www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 05 Януари 2012

Локумки с бяло вино

Необходими продукти
1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 ч.ч. брашно
1 ванилия
пакетче локум - 200 г
100 г пудра захар за поръсване

Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно. Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Локумът се нарязва на малки хапки. От тестото се правят малки топчета, във всяко се слага по парченце локум и се затваря така, че локумът да не се вижда.

Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия.