Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Лимонови курабии

Лимонови курабии

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

захар - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
белтъци - 3 бр.
олио - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
захар - за поръсване
лимони - сок на ½ лимон + кора на 1 лимон
брашно - колкото поеме

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лимонови курабии

На три яйца предварително извадени на стайна температура отделяме белтъците и ги слагаме в купа. Разбиваме ги продължително с бъркалка до побеляване и гъста смес. Добавяме захарта и пак разбиваме добре. В киселото мляко слагаме пакетчето бакпулвер и разбъркваме. Добавяме и него в купата. Прибавяме олиото и объркваме много добре всичко. Отцеждаме ½ лимона и сока го слагаме при другите съставки. Настъргваме кората на 1 цял лимон за вкус и аромат и отново объркваме всичко до еднородна смес. Най-накрая слагаме брашно постепенно на части и объркваме с шпатула. След като стане трудно объркването с шпатула и се получи гъста смес, добавяме още малко брашно и доомесваме с ръка. Трябва да се получи гладко и меко и леко лепкаво тесто. Слагаме хартия за печене в голяма тава /най-добре на тавата на фурната/. Откъсваме си части от него. Оформяме топки с ръце и ги нареждаме на разстояние. Получават се 16-17 бр. курабийки. Ръсим ги със захар отгоре и печем в загрята предварително на 180-190°C. фурна до готовност. След като са готови курабийките, ги вадим с шпатулка и редим в чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лимонови курабии


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама