Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лимецова содена питка
Лимецова содена питка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 щипка сол
3 с.л олио
2/3 ч.л сода за хляб
сусам за поръсване
2 ч.ч брашно от лимец
олио за намазване на тавата
бяло брашно за поръсване на тавата
250 г. кисело мляко
Чукваме 2 яйца в купа и ги разбиваме с вилица. От тях отделяме в купичка много малко за да можем най-накрая да намажем питката. В киселото мляко слагаме 2/3 ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме я настрана да се активира достатъчно. След това слагаме киселото мляко със содата, солта и олиото. Разбъркваме всичко. При непрекъснато бъркане слагаме 2 ч.ч брашно от лимец. Замесваме тестото с ръце върху намазнена маса. Намазваме малка тава с олио и посипваме с бяло брашно. Оформяме питката - кръгла и леко сплескана. Правим кръст отгоре с остър нож. С четка мажем с отделеното ни яйце и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до изпичането на питката.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лимецова содена питка
От форум:
От друг сайт: