Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лимецова содена питка

Лимецова содена питка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 щипка сол
3 с.л олио
2/3 ч.л сода за хляб
сусам за поръсване
2 ч.ч брашно от лимец
олио за намазване на тавата
бяло брашно за поръсване на тавата
250 г. кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лимецова содена питка

Чукваме 2 яйца в купа и ги разбиваме с вилица. От тях отделяме в купичка много малко за да можем най-накрая да намажем питката. В киселото мляко слагаме 2/3 ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме я настрана да се активира достатъчно. След това слагаме киселото мляко със содата, солта и олиото. Разбъркваме всичко. При непрекъснато бъркане слагаме 2 ч.ч брашно от лимец. Замесваме тестото с ръце върху намазнена маса. Намазваме малка тава с олио и посипваме с бяло брашно. Оформяме питката - кръгла и леко сплескана. Правим кръст отгоре с остър нож. С четка мажем с отделеното ни яйце и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до изпичането на питката.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лимецова содена питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама