Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лападник със сирене

Лападник със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 бр.яйчен жълтък
1 с.л.захар
50 мл.олио
4 с.л. краве кисело мляко
1/2 пак.мая
150 мл.вода
150 мл. прясно мляко
500 гр.брашно тип 500
400 гр.лапад
1 ч.ч сирене натрошено

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лападник със сирене

Замесва се тесто, което се оставя да престои 30 минути, за да втаса на топло. Разделя се на 2 части (едната малко по-голяма от другата), като по-голямата се разточва и се поставя на дъното на намазана тава. Върху нея се разстила запържен лапад, объркан с 2 яйца и натрошено сирене. Отгоре се поставя другата разточена половина и леко се притиска отстрани. Намазва се леко с 1 жълтък и се пече до зачервяване. Изважда се гореща от тавата, напръсква се с вода и се завива за да остане мека.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Можем да го направим и на рула, като си увеличим двойно дозата /зависи от тавата/, нареждаме и печем. В този случай ще си направим няколко листа. Показано на снимките. Иначе рецептата ми е за кръгла тавичка и правим две кори - една голяма и една малка, като с едната завиваме добре.



Ако желаете, може да сложите линк към Лападник със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама