Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лападник със сирене

Лападник със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 бр.яйчен жълтък
1 с.л.захар
50 мл.олио
4 с.л. краве кисело мляко
1/2 пак.мая
150 мл.вода
150 мл. прясно мляко
500 гр.брашно тип 500
400 гр.лапад
1 ч.ч сирене натрошено

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лападник със сирене

Замесва се тесто, което се оставя да престои 30 минути, за да втаса на топло. Разделя се на 2 части (едната малко по-голяма от другата), като по-голямата се разточва и се поставя на дъното на намазана тава. Върху нея се разстила запържен лапад, объркан с 2 яйца и натрошено сирене. Отгоре се поставя другата разточена половина и леко се притиска отстрани. Намазва се леко с 1 жълтък и се пече до зачервяване. Изважда се гореща от тавата, напръсква се с вода и се завива за да остане мека.


Продукти: яйца, захар, олио, кисело мляко, мая, прясно мляко, брашно, лапад, сирене

Тагове: Здравословни рецепти, Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Лападник
Лападник с извара

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Можем да го направим и на рула, като си увеличим двойно дозата /зависи от тавата/, нареждаме и печем. В този случай ще си направим няколко листа. Показано на снимките. Иначе рецептата ми е за кръгла тавичка и правим две кори - една голяма и една малка, като с едната завиваме добре.



Ако желаете, може да сложите линк към Лападник със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама