Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лападник
Лападник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад
зелен лук
олио
1 бр. готово тесто
сол
1 яйце за намазване
Лападът се измива и попарва в гореща солена вода. Лукът се на рязва и задушава в олио и вода, към него се прибавя попареният, отцеден и нарязан лапад. Задушава се кратко и се сваля от котлона. Изчаква се да изстине. Тестото се разделя на четири части и всяка се разточва на кора, маже се с олио и се намазва с плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава. Така приготвения лападник се намазва с едно разбито яйце. Пече се на 200 градуса във фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лападник
От форум:
От друг сайт: