Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лападник
Лападник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад
зелен лук
олио
1 бр. готово тесто
сол
1 яйце за намазване
Лападът се измива и попарва в гореща солена вода. Лукът се на рязва и задушава в олио и вода, към него се прибавя попареният, отцеден и нарязан лапад. Задушава се кратко и се сваля от котлона. Изчаква се да изстине. Тестото се разделя на четири части и всяка се разточва на кора, маже се с олио и се намазва с плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава. Така приготвения лападник се намазва с едно разбито яйце. Пече се на 200 градуса във фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лападник
От форум:
От друг сайт: