Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лападник
Лападник
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад
зелен лук
олио
1 бр. готово тесто
сол
1 яйце за намазване
Лападът се измива и попарва в гореща солена вода. Лукът се на рязва и задушава в олио и вода, към него се прибавя попареният, отцеден и нарязан лапад. Задушава се кратко и се сваля от котлона. Изчаква се да изстине. Тестото се разделя на четири части и всяка се разточва на кора, маже се с олио и се намазва с плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава. Така приготвения лападник се намазва с едно разбито яйце. Пече се на 200 градуса във фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лападник
От форум:
От друг сайт: