Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Курабийки с орехи и сладко от боровинки

Курабийки с орехи и сладко от боровинки

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
5 суп.лъж. олио
1/2 амоняк
1 каф.лъж. хлебна сода
1 каф.чашка кисело мляко
2 ванилии
1 каф.чашка пудра захар
шепа едро смлени орехови ядки
сладко от боровинки
кристална захар за поръсване
настъргана кора от лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курабийки с орехи и сладко от боровинки

Разбиваме яйцата. Отделяме съвсем малко за намазване на курабийките. Към разбитите яйца добавяме 1 каф.ч.пудра захар, 5 суп.лъж.олио и 2 ванилии, кора от лимон. Разбиваме добре. Добяваме и амоняк и хлебна сода, предварително угасени в 1 каф.чашка кисело мляко. Слагаме шепа орехови ядки и с брашно, колкото поеме замесваме еластично тесто. Оставяме в полиетиленово фолио на хладно. Може да приготвим тестото от вечерта. От готовото тесто правим малки топчета, които поставяме по три в тавичка. Намазваме с яйце, поръсваме с кристална захар и изпичаме. Готовите курабийки украсяваме със сладко от боровинки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар16 Юли 2012
Шери Курт
Симпатични цветчета!



Ако желаете, може да сложите линк към Курабийки с орехи и сладко от боровинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама