Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Курабийки с орехи и мармалад

Курабийки с орехи и мармалад

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. мас - разтопена
2 к.ч. кисело мляко
2 бр . ванилии
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
500 г брашно
1 к.ч. орехи - смлени
1/2 к.ч. кристална захар
мармалад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курабийки с орехи и мармалад

Белтъкът от едното яйце отделяме за намазване на курабийките. Целите яйца и жълтъка, разбиваме с пудра захар и ванилии. Прибавяме към тях киселото мляко, предварително смесено с бакпулвер и сода за хляб. Наливаме и разтопена, охладена мас, разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, да замесим меко, не лепнещо тесто. Завиваме тестото с полиетиленово фолио и оставяме на стайна температура за 10 минути. После от тестото правим топчета, които притискаме с длани и слагаме в средата мармалад. Прегъваме като мидички и притискаме крайчетата с вилица. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио и мажем курабийките с разбит белтък. Ръсим със смесени кристална захар и смлени орехи. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Курабийки с орехи и мармалад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама