Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Курабийки с орехи и мармалад
Курабийки с орехи и мармалад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Белтъкът от едното яйце отделяме за намазване на курабийките. Целите яйца и жълтъка, разбиваме с пудра захар и ванилии. Прибавяме към тях киселото мляко, предварително смесено с бакпулвер и сода за хляб. Наливаме и разтопена, охладена мас, разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, да замесим меко, не лепнещо тесто. Завиваме тестото с полиетиленово фолио и оставяме на стайна температура за 10 минути. После от тестото правим топчета, които притискаме с длани и слагаме в средата мармалад. Прегъваме като мидички и притискаме крайчетата с вилица. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио и мажем курабийките с разбит белтък. Ръсим със смесени кристална захар и смлени орехи. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Курабийки с орехи и мармалад
От форум:
От друг сайт: