Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Курабийки с лимонова глазура

Курабийки с лимонова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца и 1 жълтък за намазване
1 к ч захар
1 к ч разтопена свинска мас
1 к ч кисело мляко
лимонова кора
ванилия
1 амонячна сода
1 равна ч. л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто

глазура:
4 с. л. готова глазура на д-р Йоткер, разбита с 1 с л вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курабийки с лимонова глазура

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат, разтопената мас, амонячната сода, настъргана кора от половин лимон и ванилия. Замесваме меко тесто.

Разделих на две части. Едната се разточва на кора и се изрязват формички. Нареждат се в намаслена тавичка, отгоре намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме захар кристал.

От втората част тесто късаме топчета, оформяме фитил и го усукваме, нещо като осморка. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 -30 минути.

Разбива се готовата глазура с водата и поръсваме отгоре курабийките. Много пръхкави и вкусни !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Курабийки с лимонова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди