www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 15 Март 2015

Курабийки с лимонова глазура

Необходими продукти
2 яйца и 1 жълтък за намазване
1 к ч захар
1 к ч разтопена свинска мас
1 к ч кисело мляко
лимонова кора
ванилия
1 амонячна сода
1 равна ч. л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто

глазура:
4 с. л. готова глазура на д-р Йоткер, разбита с 1 с л вода

Разбиват се яйцата със захарта, добавяме киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат, разтопената мас, амонячната сода, настъргана кора от половин лимон и ванилия. Замесваме меко тесто.

Разделих на две части. Едната се разточва на кора и се изрязват формички. Нареждат се в намаслена тавичка, отгоре намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме захар кристал.

От втората част тесто късаме топчета, оформяме фитил и го усукваме, нещо като осморка. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 -30 минути.

Разбива се готовата глазура с водата и поръсваме отгоре курабийките. Много пръхкави и вкусни !