Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
340 г. захар
300 мл. прясно мляко
1 ампула или прахче ванилия
настъргана кората от 1 портокал
4 ч.л сок от портокал
около 1,100 г. брашно
1 щипка сол
11 г. суха мая
90 г. масло
70 мл. олио
1 жълтък + 2 с.л прясно мляко
захар за поръсване
3 1/2 кутии локум
олио за намазване на плота

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Изкарваме продуктите на стайна температура. Пресяваме брашното в тавичка. Вътре слагаме сухата мая. После добавяме щипка сол. Разбиваме яйцата с вилица в купа. Добавяме и захарта вътре и отново разбиваме. Правим си кладенче и в него слагаме яйчено-захарната смес. Настъргваме кора на един портокал и я прибавяме и нея в брашното заедно с пресен портокалов сок. Прибавяме ванилията. Затопляме леко прясното мляко и го слагаме също в брашното. С ръка започваме да разбъркваме. Смесваме мекото масло и олиото и го прибавяме на части докато замесваме тестото. Омесваме хубаво меко тесто. Намазваме голяма купа или тавичка с олио и го слагаме вътре да втаса на топло. Втасва до удвояване на обема. Намазваме плота с олио и го замесваме пак. Делим тестото на 4 части. От всяка оформяме топка. Разточваме всяка и режем на дванадесет триъгълника. Отваряме  кутиите локум. От две големи локумчета оформяме три равни по големина части. Разтягаме така оформените части с ръце, като разтегнати фитили. В основата на всеки слагаме по 2/3 от едно разтегнато с ръце локумче. Навиваме кифлите и краищата ги подвиваме навътре, да ни се получат нещо като виенски кифлички. Оформят се пет части в кифлата. Така навиваме всички и ги подреждаме в тава с хартия за печене. Оставяме ги да втасат на топло, но само първата тава, защото докато правим другите те сами си втасват. Разбиваме жълтъка с прясно мляко и мажем отгоре кифлите. Поръсваме със захар и печем на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!


Продукти: яйца, захар, прясно мляко, ванилия, портокали, брашно, сол, мая, краве масло, олио, локум

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Козуначени кифли от тефтера на баба
Козуначени кифли с мармалад от сливи и ябълки
Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"
Козуначени кифлички със стафиди

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифли с аромат на портокал и локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама