Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
340 г. захар
300 мл. прясно мляко
1 ампула или прахче ванилия
настъргана кората от 1 портокал
4 ч.л сок от портокал
около 1,100 г. брашно
1 щипка сол
11 г. суха мая
90 г. масло
70 мл. олио
1 жълтък + 2 с.л прясно мляко
захар за поръсване
3 1/2 кутии локум
олио за намазване на плота

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначени кифли с аромат на портокал и локум

Изкарваме продуктите на стайна температура. Пресяваме брашното в тавичка. Вътре слагаме сухата мая. После добавяме щипка сол. Разбиваме яйцата с вилица в купа. Добавяме и захарта вътре и отново разбиваме. Правим си кладенче и в него слагаме яйчено-захарната смес. Настъргваме кора на един портокал и я прибавяме и нея в брашното заедно с пресен портокалов сок. Прибавяме ванилията. Затопляме леко прясното мляко и го слагаме също в брашното. С ръка започваме да разбъркваме. Смесваме мекото масло и олиото и го прибавяме на части докато замесваме тестото. Омесваме хубаво меко тесто. Намазваме голяма купа или тавичка с олио и го слагаме вътре да втаса на топло. Втасва до удвояване на обема. Намазваме плота с олио и го замесваме пак. Делим тестото на 4 части. От всяка оформяме топка. Разточваме всяка и режем на дванадесет триъгълника. Отваряме  кутиите локум. От две големи локумчета оформяме три равни по големина части. Разтягаме така оформените части с ръце, като разтегнати фитили. В основата на всеки слагаме по 2/3 от едно разтегнато с ръце локумче. Навиваме кифлите и краищата ги подвиваме навътре, да ни се получат нещо като виенски кифлички. Оформят се пет части в кифлата. Така навиваме всички и ги подреждаме в тава с хартия за печене. Оставяме ги да втасат на топло, но само първата тава, защото докато правим другите те сами си втасват. Разбиваме жълтъка с прясно мляко и мажем отгоре кифлите. Поръсваме със захар и печем на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифли с аромат на портокал и локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама