Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени кифли от тефтера на баба

Козуначени кифли от тефтера на баба

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
200 г захар
100 г кисело мляко
1 кубче мая 42 гр.
120 г свинска мас, но маже и с масло
1 щипка сол
ванилия
кора от лимон
120 мл швепс портокал
100 мл топло прясно мляко
1 кг брашно
200 г шоколад NUCREMA
1 пакет маково семе
1 жълтък за намазване и захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначени кифли от тефтера на баба

Активира се маята в прясното мляко с 1 с. л. захар и щом шупне замесваме тесто с останалите продукти и с половината мас, другата половина е за измесването.

Оставя се да втаса 1 час, разделя се тестото на две топки. От първата се оформят топчета по 100 гр. Всяко се разточва на елипса, разпределя се в широкия край течен шоколад и навиваме на руло. Останалото тесто също се разделя на топчета, но по-малки. Разточват се на елипса, намазва се цялата с шоколад, но не до краищата и навиваме на руло. Срязва се от двата края, усуква се и защипваме двата края. Виж снимката за яснота.

Част от кръглите форми вместо с шоколад поръсих с маково семе, това е по-добрия начин, защото шоколадът се разтича. Нареждаме в намазана с олио тава. След 10 минути намазваме с разбит жълтък, поръсваме захар. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Много вкусни, опитайте !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Само да отбележа, че тази рецепта е на Ваня Джорджевич. Ето линк към оригинала http://svanya.blogspot.co.at/2015/03/blog-post_3.html



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифли от тефтера на баба


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама