Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Кошнички

Кошнички

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г брашно
300 г краве масло
150 г пудра захар
40 г кокосови стърготини
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
250 мл прясно мляко
60 г нишесте
50 г захар
1 яйце (само жълтъка)
50 грама орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кошнички

Месим тесто от маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно. Оставяме в хладилник, за да стегне. Разточваме тестото върху набрашнен плот на листа с дебелина 1/2 см. С чаша изрязваме кръгчета, поставяме в намазнени и набрашнени формички за кошнички и подреждаме в тава. Печем в предварително загрята до 220 градуса фурна около 7–10 минути.

Приготвяме крема като сваряваме 2/3 от млякото, изсипваме захарта и когато кипне, оттегляме от котлона. Останалата 1/3 от прясното мляко разбиваме с жълтъка и нишестето и на тънка струя сипваме в свареното мляко, като се бърка постоянно. Прибавяме кокосовите стърготини. Загряваме млякото, за да се сгъсти кремът, като бъркаме непрекъснато. Накрая се поръсва с малко захар, за да не хване кора. Изпечените и охладени кошнички се напълват с готовия крем, най-отгоре поръсваме със счукани или смлени орехи.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кошнички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама