Публикувана от Шери Курт на 06 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 400 г брашно 300 г краве масло 150 г пудра захар 40 г кокосови стърготини 1 пакетче ванилия 1 щипка сол 250 мл прясно мляко 60 г нишесте 50 г захар 1 яйце (само жълтъка) 50 грама орехи |
Месим тесто от маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно. Оставяме в хладилник, за да стегне. Разточваме тестото върху набрашнен плот на листа с дебелина 1/2 см. С чаша изрязваме кръгчета, поставяме в намазнени и набрашнени формички за кошнички и подреждаме в тава. Печем в предварително загрята до 220 градуса фурна около 7–10 минути. Приготвяме крема като сваряваме 2/3 от млякото, изсипваме захарта и когато кипне, оттегляме от котлона. Останалата 1/3 от прясното мляко разбиваме с жълтъка и нишестето и на тънка струя сипваме в свареното мляко, като се бърка постоянно. Прибавяме кокосовите стърготини. Загряваме млякото, за да се сгъсти кремът, като бъркаме непрекъснато. Накрая се поръсва с малко захар, за да не хване кора. Изпечените и охладени кошнички се напълват с готовия крем, най-отгоре поръсваме със счукани или смлени орехи. |