Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки
Коледни сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото:
250 г брашно
150 г краве масло
100 гр. пудра захар
1 яйце
1 с.л. мед
щипка сол
За глазурата:
1 белтък и около 250 гр.пудра захар
Продуктите за тестото се смесват заедно в една купа. Омесва се тестото и се слага в хладилник за 30 минути. След като се охлади се разточва тънко и чрез формички се правят фигурките. Слагат се в намазана с масло тава с подложена хартия за печене.
Пекат се на силна фурна 250-300 градуса за 10 минути, докато порозовеят. Украсяват се с глазурата, която се разбърква с помощта на миксер. Може да се украсят и с разтопен шоколад.
По рецепта, публикувана от Теодора Николова - Коледни сладки със захарна глазура
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Здравейте, забелязах, че рецептата е сходна с по-рано публикувана рецепта, но снимките са оригинални. Според Exif информацията са правени днес и са с отлично качество.
Дори снимките не са ти авторски, а са копнати от някой сайт.
Много хубаво копи пейст си направила на текста, браво.
Ако желаете, може да сложите линк към Коледни сладки
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева