Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни джинджифилови сладки Линцер

Коледни джинджифилови сладки Линцер

Разпечатай

от готварската книга на Велина Стойкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 чаени чаши брашно
125 гр масло
1/2 чаена чаша кафява захар
3/4 чаена чаша мед
1 яйце
2 ч.л. сух, смлян джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
сладко по избор за залепване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни джинджифилови сладки Линцер

Маслото се разбърква със захарта, меда и яйцето докато захарта се разтопи. Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта и постепенно се добавя към маслото и меда. От тестото се оформят няколко топки и се прибират в хладилника за поне час, за да стегне и да е по-лесно за точене.

Сладките се пекат на застлана с хартия за печене тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-15 минути или докато леко се зачервят. Залепват се една за друга със сладкото.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар27 Октомври 2016
Веселина Великова
Красиви и вкусни сладки се получават!Добра рецепта!
Изглеждат много вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни джинджифилови сладки Линцер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди