Публикувана от Велина Стойкова на 10 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 3 чаени чаши брашно 125 гр масло 1/2 чаена чаша кафява захар 3/4 чаена чаша мед 1 яйце 2 ч.л. сух, смлян джинджифил 2 ч.л. канела 1 ч.л. сода 1/2 ч.л. бакпулвер щипка сол сладко по избор за залепване |
Маслото се разбърква със захарта, меда и яйцето докато захарта се разтопи. Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта и постепенно се добавя към маслото и меда. От тестото се оформят няколко топки и се прибират в хладилника за поне час, за да стегне и да е по-лесно за точене. Сладките се пекат на застлана с хартия за печене тава, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-15 минути или докато леко се зачервят. Залепват се една за друга със сладкото. |