Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифлички с настърган кашкавал

Кифлички с настърган кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 с.л. олио
1 щипка сол
1/4 бр. мая
1 щипка захар
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 яйце

за плънката:
170 г кашкавал

за намазване:
1 жълтък
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифлички с настърган кашкавал

Стопляме прясното мляко. Размиваме маята в топло прясно мляко със захарта и 1 с.л брашно. Разбиваме в купа яйцето. Добавяме щипка сол. Пресяваме брашното, в него правим кладенче и слагаме всички съставки. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме тестото да втаса на топло, покрито с кърпа, за 30 мин. Делим готовото тесто на 2 топки. Разточваме 2 кори върху набрашнен плот и разделяме на триъгълници. Настъргваме кашкавала. В широката част слагаме от кашкавала, който ни е пълнеж и навиваме, като подмушваме широката навътре. Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Пак втасват за 20 минути. Разбиваме жълтък с 1 с.л олио в купичка. Мажем кифличките с помощта на четка. Печем на 180 градуса в загрята фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифлички с настърган кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама