Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифлички с лапад и сирене

Кифлички с лапад и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. лапад - попарен
150 г сирене
1 белтък
1 с.л олио
сусам - за поръсване
1 жълтък и 2 с.л. прясно мляко за намазване
2 ч.ч. брашно
50 мл прясно мляко
50 мл вода
40 мл олио
1 яйце
1 щипка сол
1 щипка захар
¼ кубче мая

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифлички с лапад и сирене

Пресяваме брашното и вътре правим кладенче. Слагаме олиото, захарта и солта. Смесваме прясното мляко и водата и ги стопляме малко. Вътре слагаме маята и 2 с.л. от брашното, което пресяхме. Разбъркваме, за да се разтвори брашното и маята, докато стане на гъста каша. Оставяме да се активира на топло покрита с кърпа. Прибавяме ги в брашното. Добавяме и 1 яйце. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса на топло за 40 мин двойно.

Отделяме жълтъка от белтъка в отделни купи. Разбиваме с вилица белтъка продължително, докато стане гъста смес. Натрошаваме вътре сиренето. Нарязваме на дребно попарения лапад. Нужно ни е около 1 ч.ч. Слагаме лапада при сиренето и белтъка. Ако сиренето не ви е солено, може да се сложи малко сол в плънката. Използвам почистен преди това от дръжките листа на лапад, попарвам ги във вряла вода за 10 мин. и ги вадя. Към жълтъка прибавяме 2 с.л. прясно мляко и разбърквам с вилица. Разточваме тестото на кръг и режем на 16 триъгълника. В острия връх режем три линии, а в широката част слагаме от сместа за пълнежа. Навиваме кифлите и ги редим в тава, покрита с хартия за печене. Мажем с четка с яйце и прясно мляко. Поръсваме с ким. Печем на 180 градуса в загрята на 180 градуса фурна до готовност на кифлите. Трябва да придобият розов цвят и да се изпекат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифлички с лапад и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама