Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли със сирене и шунка

Кифли със сирене и шунка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце размер M
2 1/3 ч.ч брашно
100 мл. прясно мляко
50 мл. олио
100 г. сирене
90 г. шунка
3 с.л бял сусам
1/3 кубче прясна мая
1 с.л олио
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л захар
жълтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли със сирене и шунка

Отмерваме 100 мл. прясно мляко. Стопляме млякото и добавяме маята, 1 с.л брашно и 1/3 ч.л захар. Пресяваме брашното и правим кладенче. Чукваме вътре 1 яйце. Отмерваме 50 мл. олио. Добавяме олиото, солта и прясното мляко с маята в кладенчето. Замесваме тесто в съда, в който сме сложили всички продукти. Доомесваме го върху посипана с брашно маса. Покриваме омесеното тесто с кърпа да втаса за 50 мин. Набрашняваме масата и разточваме тестото на кръг с диаметър около 27 см. Режем кръга на 8 триъгълника с остър нож. Режем сиренето на ленти. Използваме твърдо сирене, за да може да се запази цяло в кифлите. Шунката я нарязваме на ленти. В широката част на триъгълниците слагаме от шунката и сиренето едно до друго. Подвиваме краищата навътре и навиваме кифлите. Получават се 8 големи кифли с пълнеж. Разбиваме жълтъка в съд заедно с 1 с.л олио. Мажем повърхноста на кифлите със сместа и поръсваме с бял сусам. Загряваме фурната на 190 градуса. Наредените кифли в тава, застлана с хартия за печене ги печем до готовност. При печенето се надуват. След като ги опечем ги завиваме с кърпа, за да се задушат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със сирене и шунка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама