Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли с лимонада и пълнеж от локум

Кифли с лимонада и пълнеж от локум

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. мас - разтопена (или олио)
1 кофичка лимонада
30 г млечна мая
1 щипка сол
1 кг брашно
1 с. л. лимонова кора
2 бр. ванилия
плънка локум
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли с лимонада и пълнеж от локум

Разбиват се яйцата със захарта, като се отделя един жълтък за намазване. Маята се разбърква в чаша топла лимонада с малко захар и се оставя да втаса. Сипва се в средата на брашното с останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се тестото на топло да удвои обема си. Разделя се на две части всяка се разточва на кора и се нарязва на триъгълници. В широката част се поставя плънка по избор и се навиват кифли. Нареждат се в тава. Втасват още 20 минути. Намазват се с разбит жълтък, поръсваме със семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути до зачервяване. Това ми е любимата рецепта, винаги вкусни и сполучливи са кифличките.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли с лимонада и пълнеж от локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама