Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене
Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
350 г. брашно от лимец
200 г. бяло брашно
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
5 с.л олио
60 мл. вода
1 ч.л суха мая
1 ч.л захар
1/4 ч.л сол
1 жълтък за намазване
2 с.л олио
сирене
жарена шунка
1 щипка розмарин
сусам - за поръсване
олио за намазване на купата
Стопляме леко водата в голяма чаша. В нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. Оставяме настрана за 15-20 мин. да се активира, покрито с кърпа. Слагаме брашната в купа и правим дупка по средата. През това време разбиваме в друга купа яйцата с вилица и прибавете към тях киселото мляко и олиото. Разбъркваме всичко и го изсипваме при брашната. Слагаме розмарина и солта. Замесваме средно меко тесто колкото можем в купата. Прехвърляме тестото върху масата и набрашняваме повърхността му и го замесваме да стане гладко, меко и на топка. Отива около 550 гр. брашно. Омесено го слагаме в купа, намазана с мазнина и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 или 3 части и оформяме пак на топки. Поръсваме масата с брашно и слагаме едната топка и точим с точилка на кръг. Делим всеки кръг на 8 бр., но може и на 12 бр. триъгълника, но това зависи колко големи искаме да са кифлите. Режем сиренето на дълги парчета, като пръчици. Шунката я режем на ленти. Слагаме в кифлите шунка и сирене и навиваме. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги със сусам. Печем приготвените кифли на 180 гр. докато се изпекат.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кифли от лимец и бяло брашно с пълнеж от шунка и сирене
От форум:
От друг сайт: